Skip to main content

Πολιτικές κρατήσεων

Πραγματοποιώντας μία κράτηση δηλώνετε πλήρη γνώση και ανεπιφύλακτη αποδοχή των πολιτικών διαμονής, κρατήσεων, πληρωμής και ακύρωσης του ξενοδοχείου «HOTEL FIKAS». Οι όροι και οι προϋποθέσεις που περιγράφονται παρακάτω ισχύουν για όλες τις κρατήσεις που γίνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικής κράτησης .

Όλες οι αναγραφόμενες τιμές είναι σε ευρώ.

Όλες οι τιμές περιλαμβάνουν όλους τους νόμιμους φόρους, Φ.Π.Α.. Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο νέος τέλος ανθεκτικότητας στην κλιματική κρίση". απόφαση (υπ’ αριθμ. Α.1217/2.1.2024), που τέθηκε σε ισχύ στις 2 Ιανουαρίου του 2024.

 

Check-In / Check-Out για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου:

Το check-in του HOTEL FIKAS είναι στις 15:00-24:00 και ο χρόνος αναχώρησης είναι στις 11:00.

Το ξενοδοχείο θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να προσαρμόσει τις διαμονές των επισκεπτών μας, εφόσον παρέχονται πληροφορίες εκτιμώμενης ώρας άφιξης κατά την κράτηση.

Οι αιτήσεις για check-out αργότερα μπορούν να γίνουν μόνο μέσω της ρεσεψιόν και υπόκεινται σε διαθεσιμότητα βάσει της πληρότητας του ξενοδοχείου. Μπορεί να ισχύουν πρόσθετες χρεώσεις.

  

Αλλαγή διάρκειας παραμονής και Ακυρώσεις

 Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία («Κανονισμός σχέσεων ξενοδόχων – πελατών», απόφαση Γ.Γ. Ε.Ο.Τ. αρ. 535813/79, Νόμος 1652/86) σε περίπτωση που ο επισκέπτης αποφασίσει να αναχωρήσει νωρίτερα από το διάστημα που είχε συμφωνηθεί, τότε προβλέπεται αποζημίωση λόγω πρώιμης αναχώρησης, η οποία ισούται με το 50% της ημερησίας τιμής δωματίου για τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που ακυρώνονται.

Σας παρακαλούμε να ενημερώνετε έγκυρα το τμήμα κρατήσεων με γραπτή ή τηλεφωνική επικοινωνία για τυχόν αλλαγές ή ακυρώσεις Σε περίπτωση ακύρωσης η πολιτική μας είναι η ακόλουθη:

  • Για ακύρωση τουλάχιστον 21 μέρες πριν την άφιξη δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση και θα σας επιστραφεί ολόκληρο το ποσόν την προκαταβολής.
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σε διάστημα μικρότερο των 21 ημερών πριν την προγραμματισμένη άφιξη ο επισκέπτης χρεώνεται το 30% της συνολικής παραμονής με βάση τον τύπο δωματίου που είχε επιλέξει.
  • Για ακύρωση κατά την άφιξη, κατά τη διάρκεια της διαμονής ή για μη εμφάνιση στο ξενοδοχείο (no show) ο επισκέπτης χρεώνεται το 100% της διαμονής με βάση τον τύπο δωματίου που είχε επιλέξει. Το ξενοδοχείο διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε χρέωση του 100% της κράτησης σε περίπτωσης μη εμφάνισης.

Παρακαλούμε να τακτοποιείτε την πληρωμή σας εντός τεσσάρων (4) εργάσιμων ημερών από την κράτηση, και σε περίπτωση τραπεζικής κατάθεσης/ μεταφοράς να μας στείλετε ένα αντίγραφο με email. Εάν δεν λάβουμε αποδεικτικό πληρωμής ηλεκτρονικής ή άλλης, μέσα σε τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία της κράτησης, η κράτηση θα ακυρώνεται αυτόματα.

Κατά την άφιξή σας πραγματοποιείται ταυτοποίηση στοιχείων, επιβεβαίωση της κράτησης και η πλήρης εξόφληση οποιουδήποτε ποσού εκκρεμεί σχετικά με την αξία της διαμονής σας. Με την πλήρη εξόφληση της αξίας της διαμονής σας θα γίνεται και η έκδοση της απόδειξης. Σε περίπτωση που επιθυμείτε έκδοση τιμολογίου παρακαλείστε να ενημερώσετε την υποδοχή κατά την άφιξή σας.

Ελάχιστες Απαιτήσεις Ηλικίας: Όλοι οι επισκέπτες πρέπει να είναι 18 ετών ή μεγαλύτεροι για να επιβεβαιώσουν τα δωμάτια στο Fikas Hotel. Έγκυρη ταυτότητα ή διαβατήριο πρέπει να παρουσιάζεται κατά τη στιγμή του check in για επαλήθευση ηλικίας.

Πολιτική πληρωμής του ξενοδοχείου:

Προτιμητέος τρόποι πληρωμής:

  • Master Card
  • Visa
  • Μετρητά (κατά την άφιξη/αναχώρηση)
  • Μεταφορά/Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό

 

Για συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες AMEX & DINERS το ξενοδοχείο παρακρατεί επιπλέον στο σύνολο της συναλλαγής 3% ως τραπεζική προμήθεια.

➢ Για συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες VISA και MASTER CARD, το ξενοδοχείο δεν παρακρατεί καμία τραπεζική προμήθεια.

 

Εξόφληση του υπολοίπου των κρατήσεων που έχουν γίνει με προκαταβολή 30% γίνεται κατά την άφιξη (check-in)

Το ξενοδοχείο διατηρεί το δικαίωμα να ελέγξει την εγκυρότητα των πιστωτικών καρτών, ανά πάσα στιγμή.

 

Πολιτική για καπνίζοντες:

Το κάπνισμα απαγορεύεται στα δωμάτια και όλους τους κλειστούς χώρους του ξενοδοχείου.

 

Πολιτική κατοικίδιων ζώων:

Επιτρέπονται μόνο μικρά κατοικίδια. Παρακαλείστε να ενημερώσετε κατά την κράτηση για την πρόθεσή σας να έρθετε με κατοικίδιο στο ξενοδοχείο, ώστε να προετοιμαστούμε ανάλογα για την άφιξή του.

 

Παιδιά & επιπλέον άτομα:

  • Τα βρέφη και παιδιά ηλικίας μέχρι 3 ετών φιλοξενούνται σε βρεφική κούνια που τοποθετείται στο δωμάτιο με έξτρα χρέωση 5ευρώ/ημέρα, ή στο κρεβάτι των γονιών τους χωρίς χρέωση. Μέγιστος αριθμός ανά δωμάτιο είναι 1 βρεφική κούνια (παρκοκρέβατο).
  • Για παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών η χρέωση είναι €10 ανά διανυκτέρευση.
  • Για παιδιά άνω των 14 ετών και για ενήλικες η χρέωση είναι το 30% της τιμής του δωματίου ανά νύχτα ανά άτομο
  • Η μέγιστη χωρητικότητα για επιπλέον κρεβάτια / βρεφικές κούνιες σε δίκλινο δωμάτιο είναι 1. Η μέγιστη χωρητικότητα ατόμων σε δίκλινο δωμάτιο είναι 3. Η μέγιστη χωρητικότητα ατόμων σε διαμέρισμα 5.
  • Ενδέχεται τα επιπλέον άτομα/κρεβάτια να μην εισαχθούν/υπολογιστούν αυτόματα στο συνολικό κόστος και να πρέπει να καταβληθούν ξεχωριστά κατά τη διάρκεια της διαμονής σας.
  • Οι βρεφικές κούνιες/παρκοκρέβατα και τα επιπλέον κρεβάτια παρέχονται κατόπιν αιτήματος και διαθεσιμότητας

Παρακαλείστε να επικοινωνήσετε μαζί μας πριν την άφιξή σας για να διασφαλίσουμε ότι οι ρυθμίσεις υπνοδωματίου που επιθυμείτε είναι διαθέσιμες.

 

Κανονισμοί Χρήσης Πισίνας

  • Όλα τα παιδιά κάτω των 16 ετών, θα πρέπει να χρησιμοποιούν την πισίνα μόνο με την επίβλεψη γονιού - κηδεμόνα.
  • Το ξενοδοχείο δεν φέρει καμία ευθύνη για περιστατικά - ατυχήματα που οφείλονται στη μη επίβλεψη των παιδιών από γονιό - κηδεμόνα.
  • Η χρήση της πισίνας γίνεται από τις 09:00 π.μ. μέχρι τη δύση του ηλίου
  • Οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιούν την πισίνα τουλάχιστον 2 ώρες μετά το τελευταίο τους γεύμα.

 

Πολιτική για τα παιδιά:

  • Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 10 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς/ κηδεμόνες ανά πάσα στιγμή κατά τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο.
  • Οι γονείς/κηδεμόνες είναι υπεύθυνοι για τη χρήση αιχμηρών αντικειμένων και ηλεκτρικών συσκευών του δωματίου.
  • Το ξενοδοχείο δεν θα φέρει καμία ευθύνη για ατυχήματα που οφείλονται στη μη εξουσιοδοτημένη χρήση συσκευών και ειδών κουζίνας από ανηλίκους. 

 

ΓΕΝΙΚΑ

  • Για κάθε βλάβη ή ζημία που έγινε στο Ξενοδοχείο και προκλήθηκε από τους πελάτες κατά τη διαμονή τους, οφείλουν να αποζημιώσουν το Ξενοδοχείο πριν την αναχώρησή τους.
  • Οι πελάτες έχουν την ευθύνη φύλαξης των προσωπικών τους αντικειμένων και ιδιαίτερα των τιμαλφών, το Ξενοδοχείο απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη για τυχόν ζημία ή απώλεια αυτών.
  • Σε περίπτωση που το Ξενοδοχείο αδυνατεί να διαθέσει τα δωμάτια στις ημερομηνίες κράτησης για οποιοδήποτε λόγο , τότε οφείλει να παρέχει στους πελάτες διαμονή σε άλλο Ξενοδοχείο στην περιοχή και να επιστρέψει το ποσό της προκαταβολής που έχει κατατεθεί.

 

 Συμπεριφορά πελατών

Οι επισκέπτες παρακαλούνται να σέβονται το ωράριο κοινής ησυχίας, να συμπεριφέρονται κόσμια καθώς και να σέβονται τους άλλους ενοίκους και το προσωπικό του ξενοδοχείου. Επίσης, όλοι οι ένοικοι οφείλουν να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς του ξενοδοχείου, ενώ το ξενοδοχείο διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την πρόσβαση ή να εκδιώξει, με κάθε επιφύλαξη, οποιοδήποτε άτομο, η συμπεριφορά του οποίου θεωρείται παραβατική, υβριστική ή επιλήψιμη. Σε αυτήν την περίπτωση το ξενοδοχείο δεν υποχρεούται να καταβάλει καμία αποζημίωση.

 

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώνουμε ότι, στα δωμάτια, για την ασφάλεια όλων, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση σας αλλά και την ομαλή λειτουργία του ξενοδοχείου, δεν είναι δυνατή:

  • Η χρήση καμινέτων και κεριών.
  • Η μουσική και κάθε είδους συγκέντρωση στα δωμάτια, που μπορεί να δημιουργεί θόρυβο ή ενόχληση στου υπόλοιπους πελάτες τις ώρες κοινής ησυχίας.
  • Η μεταφορά και η χρήση έξω από τα δωμάτια λινών προσοψίων και λοιπών ειδών ιματισμού.
  • Το κάπνισμα στους εσωτερικούς χώρους δεν επιτρέπεται
  • Επίσης οποιαδήποτε επίσκεψη γνωστών και φίλων να γίνεται μόνο στους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου. Οι επισκέψεις στα δωμάτια δεν επιτρέπονται.

 Επισκέπτες ξενοδοχείου / εξωτερικοί επισκέπτες

Δικαίωμα χρήσης του δωματίου έχουν μόνο ο επισκέπτης/οι επισκέπτες που έχουν καταχωρηθεί
 ως δικαιούχοι κατά την κράτηση του δωματίου. Αν κάποιος εξωτερικός επισκέπτης επιθυμεί να
 συναντήσει ορισμένο επισκέπτη του ξενοδοχείου, η συνάντηση αυτή πρέπει να γίνεται στους
 κοινόχρηστους χώρους.

 

 

Ζημίες και φθορές

Σε περίπτωση πρόκλησης φθορών εντός του δωματίου ή στον ευρύτερο χώρο αυτού, οφειλόμενη σε δόλο ή αμέλεια, το ξενοδοχείο διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε χρέωση του ποσού της ζημίας που υπέστη, συμπεριλαμβανομένης της ζημίας λόγω διακοπής των δραστηριοτήτων του, στην πιστωτική/χρεωστική κάρτα του εγγεγραμμένου πελάτη. Σε περίπτωση που ο πελάτης δεν έχει
 πληρώσει με πιστωτική/χρεωστική κάρτα αλλά με μετρητά ή με άλλον τρόπο το ξενοδοχείο θα απαιτήσει την άμεση καταβολή του ποσού της ζημίας που υπέστη από τον πελάτη, άλλως επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματος του. 

Σημειώστε ότι το Fikas Hotel διατηρεί το δικαίωμα να κάνει προσθήκες και να τροποποιεί τις τρέχουσες πολιτικές ανά πάσα στιγμή, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

 

Για να ενημερωθείτε σχετικά με την τρέχουσα πολιτική επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.fikas-hotel-naxos.gr

 

Για τιμές γκρουπ, σωματείων ή συλλόγων καθώς και για προσφορές ή μεγάλες παραμονές, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.